fredag 18 november 2016

Grundrecept för Gryta

Hösten kommer med stormsteg och det är ju då vi vill sitta och bara mysa, så, jag har skrapat ihop ett så kallat grundrecept för en gryta.
Jag har väldigt stora delar av grönsaker i min gryta, då mina pojkar här hemma inte är så förtjusta i just sånt. Men receptet är ju såklart detsamma även om ni gör mindre bitar av dem.

Du behöver:


800 g Grytbitar av nötkött
2 msk Vetemjöl
2 gul Lök
1 röd Paprika
1 färsk Jalapeno / Chili
2 Morötter
2 Vitlöksklyftor
1 tärning Kött- och grönsaksbuljong
3 dl Vatten
1 dl Rött vin


Gör så här :

Pudra köttbitarna med mjölet och stek sedan köttbitarna lite snabt så att de får färg (edtta måste göras i en het panna, så att köttets porer stänger sig så att köttet kan behålla sin smak och mörighet i grytan). Lägg över köttet i den gryta du tänkt använda, häll vattnet i stekpannan och nyttja att det får smak av köttet som stekts.

Häll över vattnet till grytan, häll i vinet och hacka grönsakerna, dock inte i mindre bitar än 2x2 cm.
Skiva vitlöken och rensa ur jalapeñon så att kärnorna är borta. Låt koka på låg värme i ca två timmar under omrörning.
Tillsätt gärna lite maizena för att få såsen att tjockna - eller mixa grönsakerna, häll av lite av skyn och landa sedan om allt igen, så får du en god gryta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!