fredag 18 november 2016

Recept: Äppelpaj med lyxig smuldeg

Jag är inte särskilt förtjust i pajdeg, så oftast när jag gör paj - så har jag så lite sånt som möjligt. Detta är förstås olika för alla, men här är ett supergott och enkelt recept på äppelpaj utan pajdeg!


Du behöver:
4-5 mellanstora äpplen
1 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1,5 dl socker + 0,5 dl socker till påsen
15 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 ½ tsk kanel till påsen
1 msk potatismjöl
1 st påse

Gör så här:
Skala och skär äpplena i 1 cm tjocka skivor, lägg dem i en påse med 0,5 dl socker-delen och kanelen, skaka noga.
Häll sedan upp äpplena i en pajform och strö lite potatismjöl - så blir inte pajen så rinnig.
Blanda de torra ingredienserna och smält smöret, häll sedan smöret över de torra ingredienserna och blanda och och fördela det sedan jämt över äpplena.
Sätt in pajen i ugnen på 225° i ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!