fredag 18 november 2016

Recept: Äppelpaj utan pajdeg

Äppelpaj utan pajskal - är något många av er nu har frågat mig efter, och eftersom jag inte är ett så stort fan utav pajskal helt och hållet - så gör jag oftast mina sk. pajer utan just - pajskalet.
Inte för att jag är nån LCHF´are eller något annat, för mig är det mer en smaksak - även om jag kan tycka att det ibland är gott att ha ett sk. lock på min paj.

Äppelpaj utan pajskal med havreströssel

Du behöver:
4-5 äpplen, helst röda
2 tsk kanel
½ dl socker
100 g mandelmassa


Topping / Havreströssel: 
50 g smör
1 dl socker
2 dl havregryn


Gör så här:

Skala och skär äpplena på så vis du vill ha dem, jag brukar tärna mina, men vissa vill ha skivor, Lägg dem i en skål och blanda runt dem med kanel och socker.
Riv mandelmassan och rör även ner den med äpplena. Lägg allt i en pajform.

Gör toppingen genom att smälta upp smöret i en kastrull, tillsätt socker och havregryn, dra av värmen och lägg det som ett lock ovan på äppelblandningen.
In i ugn i 15- 20 min i 175°. Servera med vaniljsås eller vaniljglass


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!