fredag 18 november 2016

Recept Inlagd gurka

Här kommer mitt enkla, snabba recept på Inlagd Gurka, som många andra även kallar Pressgurka:

Du behöver:


1 gurka
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk socker
1 dl vatten
½ krm salt
½ krm vitpeppar
lite klippt persilja alternativt hackade provencalkryddor (ni vet - sånna som finns i en liten kartong i frysdisken).


Gör så här:

Skala gurkan med hjälp utav en osthyvel. Med osthyveln hyvlar du även gurkan så du får tunna skivor till inläggningen.
Blanda vatten, ättika, socker, salt, och peppar i en burk, ha i gurkan och låt sedan stå något dygn innan servering.
Se till att burken är noga rengjord innan.


Tips!!: Jag brukar koka upp vatten som jag häller i burken innan jag gör nåt med den, så jag vet att den r helt ren, det kokande vattnet tar ju död på de små baciller som kan tänkas vara där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!