lördag 26 november 2016

Recept Kesoplättar

Vad jag behöver idag är en bra, god och snabb frukost!

Och för min del måste frukost vara något jag är sugen på, då jag inte är en "frukost-människa" (om vi inte snackar hotellfrukost hehe) jag är mer sugen på frukost  och nåt sött, tyvärr.

MEN
De här gyllengula små plättarna var faktiskt enkla, snabba, goda och nyttiga! Och de tog inte halva skafferiet för att göra dem!

Det är alltså Kesoplättar jag talar om. Just nu ligger de högt i rank hos LCHF:are, men jag är ju inte strikt som så, men jag har tagit lite av deras tips och sammanfört i mitt egna recept som ni tar del av nedan:

För fyra plättar behöver du:
1 ägg
100 g keso (en halv liten burk)
½ dl vetemjöl
1 msk kokosfett
val av smaksättning ex kanel, kardemumma

Gör så här:
Blanda ägg, keso, mjöl och smaksättningen. Sätt en stekpanna på låg värm(ex 3 av 6) och ha i kokosfettet. skopa upp fyra plättar i stekpannan och stek på låg värme. Känn efter när de är stabila att vändas. Klara när de fått färg och är stabila.
Servera med flytande honung eller färska bär, mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!