fredag 18 november 2016

Recept på bästa kristyren utan ägg

Kristyr, åh älskar att sitta och dekorera kakor med kristyr, som sedan stelnar och blir alldeles gnistrande.

Man kan göra sååå mycket med det, använda det på pepparkakorna, på pepparkakshuset eller rent av på saffransbullarna! mums!

Och det absolut bästa receptet för en kristyr som hårdnar relativt snabbt men ändå är lättarbetad är detta:


Det här behöver du:
2 dl florsocker
Citronsaft


Gör så här:
Det jag brukar göra är att jag häller upp florsockret i en skål, sedan har jag en sån där ”plastcitron” med citronsaft i, den klämmer jag på och "pressar" ut lite saft i taget över florsockret och rör om tills jag får en bra konsistens på kristyren.

Blir den för lös tillsätter jag bara mer florsocker och om jag vill ha den lösare så pressar jag bara ut lite mer saft :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!