fredag 18 november 2016

Recept Pannkaka

Torsdag idag, och då står det ofta Ärtsoppa och Pannkaka på många lunch- och middagsmenyer, så även här hemma.
Så.
Jag har tänkt att dela med mig av mitt bästa pannkaksrecept!


Tänk på att ha extra smör vid sidan om för stekning - men använd inte mer än en tärningsstorlek av smöret (det räcker till minst två "pannkaks-stekningar").
Se även till att ha investerat i en bra stekpanna, jag har en som jag enbart har till pannkakor.


Det här behöver du:

4 ägg
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
8 dl mjölk


Gör så här:
För att undvika att få klumpar i min pannkakssmet, så gör jag som följande: Jag vispar upp äggen, tillsätter saltet och sedan mjölet - pö om pö.
Jag rör om noga emellanåt för att inte få klumpar, sist tillsätter jag mjölken och vispar tills jag får en fin smet.

Ha smör i stekpannan och ha i lite mindre än 1 dl smet i stekpannan och fördela den över stekpannans yta.. Var noga med att lossa lite  på kanterna medans den gräddas så blir det lättare att vända den.

Tips!!! 

Stek pannkakorna i kokosfett, det ger en supergod smak på pannkakorna och så är det ju lite nyttigare än smör :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!