fredag 18 november 2016

Recept Torsk med parmesantäcke

Idag får det bli en god fiskrätt till middag. Ugnen får helt enkelt göra jobbet idag, så jag kan få lite lugn .
Till denna goda fiskrätt serverar jag ris och vitlöksbröd, mums!

Du behöver:

400 g torsk
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vispgrädde
1 liten purjolök
1 schalottenlök
2 msk mjöl
ca 1 dl vanlig riven ost
ca 150 g parmesan
1 msk fiskfond (eller en halv tärning fiskbuljong)
smör
salt & peppar

Gör så här:

Tina torsken, hacka schalottenlöken och bryn den i en kastrull tillsammans med smöret,pudra över mjölet och tillsätt hälften av matlagningsgrädden samt fiskfonden. Låt detta bubbla upp så det tjocknar något. Dra kastrullen från värmen och tillsätt resterande grädde. salta och peppra. Riv parmesanen och tillsätt hälften av den i gräddblandningen.

Skär purjon i 2 cm tjocka skivor och smöra en ungssäker form. Lägg i torsken, fördela ut purjon över fisken och häll sen på gräddblandningen. Riv parmesanen och blanda den med den andra rivna osten, strö detta sedan jämnt över fisken. Häll på resterande grädde och sätt in formen i ugnen på 200° i cirka 14 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!