onsdag 4 januari 2017

Recept Kesobullar

När det ändå var ruskväder ute igår passade jag på att baka bullar.

Lite nyttigare än vanliga kanelbullar, och lite snabbare än vanliga kardemummabullar.

Dessa har keso i sig, vilket gör dem liiite nyttigare, inget smör (det har blitt ersatt med olivolja) och ytterst lite socker.
Dessa är supergoda att äta varma med smör på till ett glas mjölk eller en kopp the.
Hoppas ni också gillar dem!

Detta behövs:
25 g Jäst (halvt paket)
3 tsk Kardemumma (jag ääälskar kardemumma)
½ dl Socker
1 ½ dl Mjölk
½ dl Olivolja
200 g Keso
6 dl Vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Värm mjölken tills fingervarmt och blanda ut jästen med denne.
Tillsätt socker, olivolja och kardemumma och blanda. Tillsätt keso och mjöl och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Forma till runda bullar ca 10-12 stycken och in i ugnen ca 8 minuter.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Nu hittade jag hit :-)
    Ha en fin trettondagsafton!
    /Anna

    SvaraRadera
  2. Svar: Åh men tack snälla, och vad kul med en ny läsare - välkommen! :D

    SvaraRadera
  3. Kul att du hittade till mig så jag kunde hitta dig! De där keso-bullarna verkar toppenbra. Ska nog testa dem nån dag framöver.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!