fredag 27 januari 2017

Recept Kräftshot

Bjud på en Kräftshot! som förrätt och få en rivstart på middagen.

En enkel och god förrätt genom att ta reda på resterna (skalen) från räkor eller kräftor och koka dem med ingredienserna i receptet nedan.
 
Du behöver:
200 g skal
½ gul lök
½ morot
1 dl vitt vin - inge matlagnings-skit - vanligt vin
5 dl fiskbuljong
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk smör
2 msk maizena
2,5 dl grädde
2 krm cayennepeppar
en nypa salt

Gör så här:
Häll upp oljan i en stekpanna med höga kanter. När oljan är varm, ha i skalen och låt fräsa ett par minuter. Skulle skalen bränna fast något gör det inget - det gäller att få ur smaken ur skalen.
Hacka och ha i moroten och löken, låt fräsa ihop ca. 5 min.

Häll över buljongen, vinet och tomatpurén och låt detta puttra i ca 30 min.
Sila bort skal och annat, häll såsen i en kastrull och tillsätt grädden. Låt puttra ca 15 min.
Tillsätt smöret, pepparn, saltet samt maizenan och när den fått rätt konsistens är den redo att serveras i shotglas eller liknande.

Servera gärna med någon crostini och philadelphiaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!