lördag 14 januari 2017

Recept Paprikamarmelad

Mums!! har nyss gjort ett par burkar med Paprika- och pepparmarmelad!! hujhujhuj så gott!
Lite sött, sedan starkt sedan sött igen mums!
Passar perfekt till ostbrickan, knäckemackan med ost, eller till skorporna och thee´t mmmmm.

Och enkelt var det!

Du behöver:
4 st Paprikor - jag tog röda
1 st Chili - röd här med
3 dl syltsocker
Svartpeppar
Vatten

Gör så här:
Börja med att ta bort kärnorna från både paprikorna och chilin. Strimla de sedan i tunna bitar, ca 3 mm tunna och 3 cm långa eller mindre om man så vill.
Ha i dem i en kastrull, häll på vatten så att strimlorna täcks, låt koka i ca tio min. Tillsätt pepparn och syltsocker.
Låt puttra svagt i 20 min. Häll upp i rengjorda burkar. Klart



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!