tisdag 7 februari 2017

Kroppsideal

Ska man våga sig in i denna cirkus, så bör man nog ha sina egna värderingar klara.

Det finns nog inte någon i vårat avlånga land som inte har varit på någon sorts av diet nån gång i sitt liv. Jag har testat ett flertal och kommit fram till att - alla dieter funkar inte för alla.

Jag avskyr ordet Diet.
Har numer bytt ut det till Livsstil.
För mat är en vital del av våra liv och ofta kretsar dagarna runt just vad man ska äta. Så för mig, blir ordet diet bli livsstil och får så en mycket trevligare klang. Nog om det.


Sen det här med kroppsidealen i dagens samhälle.
Allas ideal är ju så olika,
 den smale vill få mer hull och den med hull vill bli av med det. Den med fräknar vill ha porslinsvit hy och denne som innehar den sammetslena släta hyn, vill ha några söta fräknar på sin nos.
De med rakt hår använder locktång och de med änglalockar använder rakpermenent. Ingen är nöjd. - Men får man vara bara nöjd i dagens samhälle eller är man konstig då?

Jag finner det synd att tjejer som när de precis fyllt arton går och skriver upp sig på listan hos närmsta plastikkirurg. Fyll här, fyll ut där, ta in där och förläng här.
Så tråkigt att de inte ens kan vänta till deras kroppar växt klart. Men ja det är klart, det är en hård värld där ute, så man gör väl vad man kan för att passa in.

Hur som helst. Jag vill verkligen få min livsstil att funka, äta lagom med det jag gillar, träna lagom (ja jag vet jag borde träna mer, mycket mer).
Det kommer.
Bäst är att man är glad och trivs som man är och som man har det, ingen kan ändra det åt en, bara en själv - vilket gör det hela sååå mycket jobbigare.

Men jag trivs rätt så bra i mitt lilla hörn i världen. Som jag är.

Förresten!! kom på - nästa vecka startar jag en pilatesutmaning med (förhoppningsvis) er mina rara läsare, så   om ni vill, så kikar ni in på måndag - för då drar vi igång :)

Nu är det dags för fika, kaffe och grädde mjölk. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!