måndag 6 februari 2017

Recept Fransk Fiskgratäng

Detta recept är så enkelt och det smakar nästan som min barndomsfavorit;
Fransk fiskgratäng, ni vet, som gjordes med hjälp av påsmixen från Findus.

Detta är nästintill lika enkelt som med en påsmix, men här vet jag vad jag har i och jag kan addera eller ta bort det jag vill.
Så här lyder iallafall mitt recept på Fransk Fiskgratäng:

Du behöver:

400 g torsk eller annan vit fisk
1 citron
2 dl fryst hackad persilja
3 dl smulat bröd, ca fem toastskivor
100 g smör
1 vitlök
salt och peppar

Gör så här:
Smula ner brödet i en skål. Smält smör och pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt persiljan samt salt och peppar. Pressa citronen och ha i citronsaften i smörblandningen. Häll smörblandningen över brödsmulorna och blanda noga.
Fördela ut fisken i en ugnssäker form. Det funkar även med fryst fisk men det mest optimala är om den fått tina. Lägg sedan ut brödblandningen ut över fisken. Sätt in i ugn på 175° i cirka 30 min. Passa på att skala och koka potatis, servera med lite extra citronsaft.

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. Tack för insperationen!

    SvaraRadera
  2. Tack för tips! Det ska vi testa här hemma. Kidsen älskar fransk fisk 😃

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!