Något som är så underskattat men ack så gott är just gubbröra. Allt det du egentligen har på
tallriken - ihoprört till en enda god röra. Och precis som etiketterna avslöjar, så kan man äta den näst intill jämt.
Samla alla resterna från jul, påsk eller midsommar-middagen och gör en alldeles egen gubbröra.
Du behöver:
1 burk matjessill
1 burk crème fraiche
3 st kokta ägg
5 cm Purjolök
1/2 burk röd rom
lite dill
Gör så här:
Hacka sill, ägg och lök i småbitar. Blanda crème fraiche och lite av sillspaden, tillsätt "hacket" och rommen. Blanda noga, häll upp i en fin skål, toppa med klipp dill och servera gärna på eller med rågbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!