Förra påsken testade jag att göra en matjessills-tårta. Och det vart ju en succé!
Så självklart tänkte jag ju nu dela med mig utav receptet;
Matjessillstårta
Det här behöver du:
till bottnen:
200 g Kavring
75 g Smält smör
Fyllningen:
3 Gelatinblad
200 g Matjesill (oftast en burk)
1 Röd lök
3 dl Gräddfil
250 g Crème fraiche
1 msk sillspad
1 msk Röd rom
Svartpeppar
Garneringen:
Hackad kokt ägg, hackad rödlök och strån av gräslök
Gör så här:
Klä en springform (en form med avtagbar kant) med bakplåtspapper och Riv sedan kavringen och smält smöret, blanda samman och tryck ner i formen låt det sen stå kallt.
Lägg gelatinet i vatten, finhacka lök och sill.
Blanda Créme fraichen och gräddfilen med "hacket" och smaka av med peppar och sillspad samt röd rom.
Värm gelatinet tills det att den smält och tillsätt det i crémeblandningen och häll smeten över kavringbottnen i springformen.
Låt det stå i kylen över natten och garnera dagen efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!