måndag 22 maj 2017

Recept Rabarberkaka

Mums! En snabb kaka, perfekt nu när det är varmt och när man inte riktigt orkar stå länge i köket.

Bara att röra ihop ingredienserna med en gaffel och sedan ner i en form. Putta i de bär du önskar - jag har idag valt rabarber.
In i ugnen på 175° i 45 minuter, sedan är den klar!

Du behöver:
1 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
100 g smält smör
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Rör först ihop ägg och socker med en gaffel. Tillsätt resterande ingredienser. Ner i en form och putta sedan i de bär du valt, jag har valt rensade och tärningshackade rabarber, sätt sedan in i ugnen och ta ut efter 440-45 min.

Smaktips:
Äpple+kanel, hallon + lite vit choklad , röda vinbär (sötheten från kakan och bärens syrlighet är kanon). Endast fantasin sätter gränser!!

2 kommentarer:

  1. Nu hoppas jag verkligen att våra rabarber kommer upp i år! Efter dessa mumsiga recept, så... Annars får jag väl åka och palla nånstans *hihi*

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!