torsdag 10 augusti 2017

Recept Kalops

recept kalops, hur gör man kalops, mört kött i gryta, mitt ljuva hem, mittljuvahem, matblogg, recept lågkolhydratkost, blogg gå ner i vikt, minviktresa, gå ner i vikt,
Idag började jag dagen tidigt för jag ville få igång min kalops så att den kunde få stå och puttra under dagen.
Just nu har det spridit sig en underbar doft i hela huset och middagen har blivit så lyckad!

Du behöver:
1 kg högrev eller annat kött
½ dl mjöl
50 g smör
4 lagom stora morötter
1 stor gul lök
3 lagerblad
1 röd chili
1 liter vatten
1 köttbuljongstärning
Peppar

Gör så här:
Rensa köttet från de stora sjoken av fett  - lägg det åt sidan och skär sedan köttet i bitar (ungefär i storleken som dubbla tärningar) ha i smöret i en kastrull och sätt på värmen. Pudra köttet med mjölet och ha sedan ner det i kastrullen när denne blivit varm. Se till att du får stekyta på alla sidorna av köttet - detta gör vi för att låsa in smaker och för att köttet ska bli mört när det ligger och drar sen.

Skala  och skär löken i bitar, så även med morötterna, dela på chilin och ta bort kärnorna ifall du ej vill ha för starkt. Tillsätt detta tillsammans med lagerbladen i kastrullen och häll på vatten samt buljongtärningen. Knyt ett snöre runt de stora fettbitarna och ha i dem oxå - snöret har vi för att kunna plocka ur fettet sen innan servering (det sitter ju nämligen så mycket smak i fettet så det är synd att slänga det).

Låt allt koka upp och vrid sedan ner värmen och låt allt småputtra/sjuda i två-tre timmar. Det är klart när köttet bilvit så mört att det nästan faller isär.
Servera med rödbetor och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!