fredag 2 november 2018

Fryst Kolapaj med kanderade valnötter

Äntligen fredag!! Det vill jag fira - och då bjuder jag familjen på denna supersmarriga kolapaj! yumyum!!
Fryst Kolapaj med kanderade valnötter
recept paj, matblogg, svensk blogg, influencer mat, influencer göteborg, influencer västra götaland, mittljuvahem, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, hemmafru, swedish housewife, fryst paj, fryst kolapaj, recept kolapaj

Du behöver:

Till Pajdegen:
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg

Till Kanderade Valnötter:
1,5 dl valnötter
1 äggvita
2 msk socker

Till Fyllningen:
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
200 g färskost

Gör så här:

Pajskalet:
Blanda samman alla ingredienserna till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform, picka botten med en gaffel. Grädda i ugnen på 175° i ca 20 min.

Kanderade Valnötter:
Dela dem till hälften. Vispa upp äggvitan och blanda runt nötterna. Vänd runt dem i sockret och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rösta i ugn på 200 ° i ca 10 min och låt dem svalna.

Fyllning:
Koka burken i en kastrull med vatten som nästa täcker burken(den ska helst ligga ner) i 1,5 timme. Låt den svalna.
Vispa grädden och blanda försiktigt i färskosten och rör sedan ner 2/3 av burkens innehåll.
Häll ut gräddblandningen i pajskalet, fördela ut valnötterna och ringla över det sista av burkens innehåll som toppning.
Ställ in pajen i frysen, ta fram den 30 min innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!