onsdag 5 december 2018

Recept: Brända, sockerfria, mandlar

Ett recept som fick många "gilla" på min instagram var just detta recept.  där fick jag även lära mig att "brända mandlar, hade mååånga namn.


Marknadsnötter, kanderade mandlar, brända sockermandlar  m.fl. 


Nåväl, det jag känner är viktigast med namnet är ordet Sockerfri. För som sötning har jag istället använt honung. Självklart kan man även använda fibersirap om vill vara än mer
brända mandlar, sockerfria mandlar, mandlar på marknad, marknadsnötter, kanderade mandlar, kanderade nötter lchf, lowcarb, lågkolhydratkost, matblogg, matbloggspriset2019, matbloggspriset 2019, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, foodie, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife, sockerfritt, sokerfrittjulgodis,
nyttig.

Du behöver:
2 nävar sötmandel
ca 1 liter hett vatten
 ca 1-2 dl honung
lite salt


Gör så här:
Lägg mandlarna i en skål, Koka upp vattnet och häll et över mandlarna, låt dem ligga i vattnet i ca 5 min. Häll av vattnet , nu kan du enkelt få av skalet från mandlarna. Lägg tillbaka dem i skålen och häll på honungen så alla mandlar får på sig, blanda gärna runt ordentligt.

Placera ut mandlarna - var för sig - på en plåt med bakplåtspapper och strö sedan över lite salt.
Sätt in i ugn på 160° i ca 15 min. Honungen kommer att bubbla upp, ta ut när bubblorna avtagit. Lossa mandlarna från pappret när de svalnat.

Tips! pudra gärna med kanel eller pepparkakskrydda - supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!