Marknadsnötter, kanderade mandlar, brända sockermandlar m.fl.
Nåväl, det jag känner är viktigast med namnet är ordet Sockerfri. För som sötning har jag istället använt honung. Självklart kan man även använda fibersirap om vill vara än mer nyttig.
Du behöver:
2 nävar sötmandel
ca 1 liter hett vatten
ca 1-2 dl honung
lite salt
Gör så här:
Lägg mandlarna i en skål, Koka upp vattnet och häll et över mandlarna, låt dem ligga i vattnet i ca 5 min. Häll av vattnet , nu kan du enkelt få av skalet från mandlarna. Lägg tillbaka dem i skålen och häll på honungen så alla mandlar får på sig, blanda gärna runt ordentligt.
Placera ut mandlarna - var för sig - på en plåt med bakplåtspapper och strö sedan över lite salt.
Sätt in i ugn på 160° i ca 15 min. Honungen kommer att bubbla upp, ta ut när bubblorna avtagit. Lossa mandlarna från pappret när de svalnat.
Tips! pudra gärna med kanel eller pepparkakskrydda - supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!