tisdag 22 januari 2019

Allt om vår bröllopsfest!

Vårt bröllop på 17 000 kronor, men mycket av de pengarna var utgifter under ett år fram till dagen i ära, samtidigt som vi gjorde mycket själva...
planera bröllop, allt om kyrklig vigsel, gifta sig i kyrkan, bröllopsblogg, blogg om bröllop, mitt ljuva hem, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, bröllopsfest, bröllopsmiddag, underhållning bröllop

När vi kom fram till festlokalen skålade vi alla i bubbel (här behöver man absolut inte ta något dyrt, det är trevligare att alla får sig ett glas eller två än att snåla).
All alkohol hade vi några månader tidigare varit nere i Tyskland och inhandlat, så där tjänade vi in lite istället för att köpa på systemet. Det vart även öl eller vin till maten, sedan kunde man köpa öl, vin eller drink i baren - till självkostnadspris (då fick man tillbaka lite pengar, något vi hade sedan för att avlöna "personalen").

Dukningen var gjorda på enkla bord med långa lite dyrare pappersdukar (enkelt att bara städa bort o slänga - men ska ni ha det, köp de som är lite tjockare, så de tål lite). Vi satsade även på att ha löpare i mitten samt så la vi ut små speglar och ställde ljus ovanpå  - det gav en illusion av att det var mer.

Vid varje kuvert lade vi även ett litet häfte som innehöll hela bordsplaceringen samt en liten anekdot om varje person, så det kan funka som isbrytare om man vill.

Middagen bestod av kallskuren buffé - som vi fick i bröllopspresent (det gjorde att vi tjänade in ytterligare lite där) och bröllopstårtan bakades av mig, samt att den dekorerades av min svägerska, som så snällt ställde upp.

Även min bröllopsklänning var en bröllopsgåva, från min andra fina svägerska. Och fina

planera bröllop, allt om kyrklig vigsel, gifta sig i kyrkan, bröllopsblogg, blogg om bröllop, mitt ljuva hem, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, bröllopsfest, bröllopsmiddag, underhållning bröllop bröllopsklänningar kan man hitta - till bra priser - kika i studenttider så kan du med störta säkerhet hitta din klänning!

Till kvällen vart det musik och dans, enkelt med spotify - där även gästerna kunde lägga in önskningar och låtar på kö (med påminnelsen om att det skulle vara musik som funkar för alla öron...)

När festen närmade sig sitt slut, fick gästerna skjuts antingen hem eller till tåget. Utefter vi tackade av var och en.
Mina bästa tips för festen:

* Låt gästerna vara med - vill de hålla tal eller underhålla - låt dem!
* Välj musik som funka för alla - tänk på att ni har både mormor och vänner på festen, så ha gott och blandat.
* Se till att det alltid finns vatten utplacerat att dricka

Vill du läsa mer om vår vigsel - kika här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!