onsdag 16 januari 2019

Gör vackra buketter

skötselråd tulpaner, få tulpanerna att hålla, blomster arrangemang tulpaner,  mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife, få tulpaner att hålla längeAtt ordna fina blombuketter är inte alltid så enkelt.
För några år sedan gick jag en kurs i Ikebana - ett japanskt vis på att sätta blommor i vackra arrangemang.


Det är näst intill en hel vetskap i sig, men lite grann har jag tagit med mig från den kursen och jag använder ledorden ofta då jag ordna mina buketter här hemma. Ledorden var jord, luft och mitt. Det menas med att man ska ha en grund, exempelvis mossa, stenar eller dylikt (beroende på om du gör arrangemanget i en kruka eller vas.
Luft - då ska man ha något som är högt och liksom svävar ovanför de andra blommorna, och mitt - då har man något som sticker ut lite - så man mellan dessa tre kan forma en triangel. typ.

skötselråd tulpaner, få tulpanerna att hålla, blomster arrangemang tulpaner,  mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife, få tulpaner att hålla länge
Härom dagen var det ju tulpanens dag (15 januari) och Maken kom hem med massor,verkligen, massor av tulpaner. Så jag gjorde ett stort arrangemang.
skötselråd tulpaner, få tulpanerna att hålla, blomster arrangemang tulpaner,  mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife, få tulpaner att hålla länge


När du gör arrangemang med snittblommor- se till att ha oasis i botten och ha koll på att det finns vatten däri konstant. 
Med snittblommor behöver man beskära dem nästan varje dag, men jag lät mina stå  i två dagar, sen var det dags att beskära och låta dem få lite andra vaser.

Mina tulpaner brukar sedan hålla sig i lite mer än en vecka, då jag varje dag beskär dem nån cm och ger dem nytt fräscht kallt vatten. Ofta ställer jag dem även mörkt och svalt på natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!