måndag 8 april 2019

Påsken en högtid eller vårtid?

Det börjar dra ihop sig till påsk - iallafall för mig, jag älskar att pynta inför alla olika säsonger.

Men påsken är ju i grund och botten en religiös högtid. Hur firar ni det? Vet era barn om varför vi egentligen firar påsk?
firar påsk, hur firar man påsk, ickereligös påsk, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife

Ska jag vara ärlig, så har jag inte blandat in så väldans mycket religion i mina barns liv. Eller mja, runt julen har man ju berättat en del, men så där ingående har jag väl inte varit - även om jag faktiskt skulle önska att jag åtminstone hade berättat lite mer.
När jag var mindre så var det ju julkalendern, trolltider och Sunes jul, ja absolut de hörde ju till favoriterna, och gör det fortfarande, men det fanns en som faktiskt handlade om just Jesu Födelse. Det var under tiden som det var Björnes Magasin - då det fortfarande var nytt.

Men allt detta var ju runt jul - kan inte komma på något som finns liknande som är kopplat till påsken.

Any way.

Påsken hemma hos mig är iallafall mest ägg, godis, mat, pastellfärger och blommor. Det är nog mer ett sätt för mig att fira in våren än något annat - så;sorry Jesus, men du får vänta till jul.

2 kommentarer:

  1. Jag berättade för sonen då han var liten, varför vi firar visa högtider. Men att vi firar inte av religiösa skäl. Man behöver inte tro för att fira - men jag tycler man ska veta varför ändå.
    Jesusbarnet i sin krubba är ändå ett av mina finaste julpynt, då jag köpte det själv när jag skulle flytta hemifrån.

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, man behöver inte tro för att fira! bra sagt, men ändå bra att veta :)
    Ja, en liten sån där "Jesus-krubba-by" har jag gått länge o suktat efter - det blir nog en till denna jul tror jag !

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!