måndag 19 oktober 2020

Recept: Ungsgratinerad falukorv med tvist

 Middagstipset blir ikväll en tvist på ungsgratinerad falukorv

Jag kallar den för
"FeelGood-Falu" och värmer magen hela kvällen!

Du behöver:

1 falukorvsring

recept ungsgratinerad falukorv, svenskakonton, middagsinspo, matblogg, middagstips, falukorv, livsstilsblogg, lantligahem, husochhem, recept, matrecept, vadblirdetförmat, middag, påbordet, livsstilsblogg, lifestyleinfluencer, lagamat, godmat, vardagsmat, bloggare, lantlig, livsstilsinspo, matinspo
1 gul lök
1 purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk krossad tomat
3 msk smör
2 msk mjöl
1 dl mjölk
1 msk sambal olek
1 msk curry
200 g riven ost

Kokt potatis skuren i bitar

Gör så här:
Strimla löken och hacka purjon i små ringar.
Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och sedan mjölken, ha i sambal olek, matlagningsgrädde och curry. Låt detta sjuda lite en stund.

Dela falukorvsringen i två delar, skär sedan i skivor nästan hela vägen ner.

Grunda en stor ugnssäker form eller djup ugnsplåt med halva burken krossade tomater och purjolöken. Lägg ut falukorven och potatisen. Fördela ut lök mellan falukorvsskivorna och häll på krossad tomat. Häll över kastrull-innehållet ("currysåsen") och toppa med ost.
Sätt in i ugn på 180° i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!