Jag har väldigt stora delar av grönsaker i min gryta, då mina pojkar här hemma inte är så förtjusta i just sånt. Men receptet är ju såklart detsamma även om ni gör mindre bitar av dem.
Du behöver:
800 g Grytbitar av nötkött
2 msk Vetemjöl
2 gul Lök
1 röd Paprika
1 färsk Jalapeno / Chili
2 Morötter
2 Vitlöksklyftor
1 tärning Kött- och grönsaksbuljong
3 dl Vatten
1 dl Rött vin
Gör så här :
Pudra köttbitarna med mjölet och stek sedan köttbitarna lite snabt så att de får färg (edtta måste göras i en het panna, så att köttets porer stänger sig så att köttet kan behålla sin smak och mörighet i grytan). Lägg över köttet i den gryta du tänkt använda, häll vattnet i stekpannan och nyttja att det får smak av köttet som stekts.
Häll över vattnet till grytan, häll i vinet och hacka grönsakerna, dock inte i mindre bitar än 2x2 cm.
Skiva vitlöken och rensa ur jalapeñon så att kärnorna är borta. Låt koka på låg värme i ca två timmar under omrörning.
Tillsätt gärna lite maizena för att få såsen att tjockna - eller mixa grönsakerna, häll av lite av skyn och landa sedan om allt igen, så får du en god gryta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!