Mums! Här får ni ett superduper enkelt recept på salted carmel popcorn! Det låter säkert som att det är lite trixigt, men så är inte fallet! Ge det 15 minuter, så har du både gjort dem, diskat och satt dig i soffan :)
Du behöver:
1 påse popcorn (jag gjorde mina i micron)2 dl socker
100 g smör
1,5 dl grädde
salt
Gör så här:
Häll i sockret i en kastrull och låt det smälta till en gyllenbrun färg - tänk på att röra om då och då. Värm samtidig upp grädden, i en annan kastrull, låt den ej koka, den ska bara bli varm. När sockret har smält så tillsätter du smöret i små klickar i taget. Tillsätt sedan försiktigt grädden.
Häll i sockret i en kastrull och låt det smälta till en gyllenbrun färg - tänk på att röra om då och då. Värm samtidig upp grädden, i en annan kastrull, låt den ej koka, den ska bara bli varm. När sockret har smält så tillsätter du smöret i små klickar i taget. Tillsätt sedan försiktigt grädden.
Låt detta nu få stå åt sidan en stund. Poppa popcornen och häll upp dem i en rymlig skål. Häll över sockersmeten och blanda runt. Stjälp ut allt på en bakplåtspappers-försedd plåt och fördela ut popcornen över hela plåten, salta dem något. Sätt in plåten i ugnen i 150° i cirka 10 min. och häll sedan upp i en skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!