När det ändå var ruskväder
ute igår passade jag på att baka bullar.
Lite nyttigare än vanliga
kanelbullar, och lite snabbare än vanliga kardemummabullar.
Dessa har keso i sig,
vilket gör dem liiite nyttigare, inget smör (det har blitt ersatt med olivolja)
och ytterst lite socker.
Dessa är supergoda att äta
varma med smör på till ett glas mjölk eller en kopp the.
Hoppas ni också gillar
dem!
Detta behövs:
25 g Jäst (halvt paket)
3 tsk Kardemumma (jag
ääälskar kardemumma)
½ dl Socker
1 ½ dl Mjölk
½ dl Olivolja
200 g Keso
6 dl Vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Värm
mjölken tills fingervarmt och blanda ut jästen med denne.
Tillsätt socker, olivolja
och kardemumma och blanda. Tillsätt keso och mjöl och knåda till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 30
min.
Forma till runda bullar ca
10-12 stycken och in i ugnen ca 8 minuter.
Hej!
SvaraRaderaNu hittade jag hit :-)
Ha en fin trettondagsafton!
/Anna
Svar: Åh men tack snälla, och vad kul med en ny läsare - välkommen! :D
SvaraRaderaKul att du hittade till mig så jag kunde hitta dig! De där keso-bullarna verkar toppenbra. Ska nog testa dem nån dag framöver.
SvaraRaderaKram Lena