Bjud på en Kräftshot! som förrätt och få en rivstart på
middagen.
En enkel och god förrätt genom att ta reda på resterna (skalen) från räkor eller kräftor och koka dem med ingredienserna i receptet nedan.
En enkel och god förrätt genom att ta reda på resterna (skalen) från räkor eller kräftor och koka dem med ingredienserna i receptet nedan.
Du behöver:
200 g skal
½
gul lök
½
morot
1
dl vitt vin - inge matlagnings-skit - vanligt vin
5
dl fiskbuljong
1
msk olivolja
1
msk tomatpuré
1
msk smör
2
msk maizena
2,5
dl grädde
2
krm cayennepeppar
en
nypa salt
Gör så här:
Häll
upp oljan i en stekpanna med höga kanter. När oljan är varm, ha i skalen och låt
fräsa ett par minuter. Skulle skalen bränna fast något gör det inget - det
gäller att få ur smaken ur skalen.
Hacka
och ha i moroten och löken, låt fräsa ihop ca. 5 min.
Häll
över buljongen, vinet och tomatpurén och låt detta puttra i ca 30 min.
Sila
bort skal och annat, häll såsen i en kastrull och tillsätt grädden. Låt puttra
ca 15 min.
Tillsätt
smöret, pepparn, saltet samt maizenan och när den fått rätt konsistens är den
redo att serveras i shotglas eller liknande.
Servera
gärna med någon crostini och philadelphiaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!