lördag 20 maj 2017

Jag Fick...

Fortsätter utmanings-följetongen och idag är temat:

Jag Fick
Min son tre månader för tidigt.
Detta är inget som jag talar om ofta då detta var en enormt tuff period för mig.
För min del som då var just fyllda 18 kom detta som en chock, hade inte en påbörjat föräldrakurser, inte köpt hem något, var helt enkelt totalt oförberedd.

Jag fick ligga på sjukhus tio dagar innan han kom. Ingen försökte tala med mig om vad som hände eller skulle eller ens kunde ha skett, de talade liksom "över huvudet" på mig.

När vattnet gick, fick jag åka ambulans till Uppsala. Ingen av de sjukhus som fanns i Stockholm hade plats för en för tidigt född bebis, en neonatal.
Efter förlossningen, som gick bra, sov jag nån timme och sedan gick jag för att "hälsa på" honom där han låg i kuvösen.

Jag blev bemött av elaka ord och gliringar från sköterskan, som minsann inte tyckte att jag skulle vara passande som mamma.
Med brustet hjärta och modet nertryckt vid fotknölarna gick jag tillbaka till mitt rum för att vila.
Där möttes jag av mina saker, ihoppackade i en påse och en sjuksyster som förklarade att

jag inte hörde till Uppsala landsting, så jag var tvungen att åka hem. Så, jag fick ta min påse och åka hem.
Väl på tåget satt jag som i trans. En kvinna kom fram till mig och frågade hur jag mådde, det rann blod längs benen sen förlossningen, så hon hjälpte mig att ringa efter min familj, som hämtade mig vid T-centralen. Det hade ju gått så snabbt och jag hade nog hamnat i 
chocktillstånd när jag inte fick vara kvar vid min nyfödda son.

Detta ärrade mig något enormt, djupt in i min själ. Jag har inte skaffat fler barn sen detta och har grott en misstro till läkare och sjukhus sen dess. Jag vill inte känna så, men nu är det så.

Men Jag Fick en son, världens finaste son.Fina Johanna med bloggen DaysByJohanna har dragit igång en liten utmaning och
självklart hoppar jag på den! Tycker det är så roligt med såna här utmaningar då jag ofta upptäcker fler bloggar att följa, detta ska bli så inspirerande - är ni med i utmaningen? Kommentera gärna så jag kan gå in o kika hos er med!

9 kommentarer:

 1. Underbart att du och din son klarat er igenom detta och mår bra idag! Men jag förfäras när jag läser om din upplevelse, så kan det inte få gå till tycker man. Starkt av dig att dela detta och starkt att ta dig igenom det!<3
  sv: Tack för dina fina ord!☺

  SvaraRadera
 2. Men alltså va? Hur sjuka i huvudet är människor?! Själv arbetar jag på Södersjukhuset och skulle detta ske, skulle jag fan säga ett och annat om detta jobb. Man skickar då inte hem en ung tjej som nyligen helt utmattad fött ett barn och blir tvungen att lämna sitt nyfödda och förtidigt födda barn kvar i Uppsala. Fyfan vad tragiskt.. :(

  Sv; ja, det är det verkligen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Tack fina du - vill däremot även poängtera att ni gör i vanligt fall ett utomordentligt jobb!

   Radera
 3. Du fick en son, världens finaste son. Vilka fina avslutningsord :) Men vilken tråkig berättelse förutom din fina son :) Dålig förståelse och dålig kunskap på en förlossningsavdelning. Vem kan föresten avgöra om du var en passande mor...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!
   Ja verkligen, hade ju inte ens fått chansen till att bevisa mig. Men idag känner jag mig glad och stolt att min son säger att jag är världens bästa mamma <3 (hehe ok han kanske vill ha glass, men jag tar åt mig ändå hihi)

   Radera
 4. Men kära nån :( Vilket trauma! Jag förstår verkligen din misstro.
  Så tur att det ändå gick bra - och att sonen vuxit upp till en ståtlig, ung man <3
  Jag tycker då att du verkar ha klarat det alldeles utmärkt - 18 år eller ej... :)
  Kram på er <3

  SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!