torsdag 17 augusti 2017

Vad ska Slängas, sparas och säljas?

städa vinden, rensa vinden, rensa garaget, städa garaget, städa rensa sälja, blogg om städa, svensk blogg, vardagsblogg, livsstilsblogg, blogg västra götaland, blogg lilla edet,Stora tjocka moln har rullat in över himlen här hos oss på Bästkusten (jaja Västkusten ska det absolut stå - men det är ju samma sak eller hur ;) ). Vad gör man då? För min del blir det då läge att rensa, städa och organisera. Jag behöver ju kika igenom vad vi har för julgrejer däruppe, fick ju inte fram allt i julas. Och det finns en anledning.
Som ni kanske vet sedan tidigare när vi flyttade till huset var det inte ens städat.

Här stod vi för två år sedan med två fulla lastbilar med grejer och ett hus som inte var städat. Inte alls. Det låg leksaker under badkaret, hundgodis och smulor i lådor och chips kvar i skåpen. Så himla tråkigt.
Förråden, garaget och delar av källaren härbärgerade tomma målarburkar och annat skräp från förra husägaren, som man inte ens såg skymten av då de tagit sitt pick och pack (det utvalda som fick följa med) söderut mot Skåne.

Minns att jag stod helt håglös i köket och såg hur flottet hängde ner från spisfläkten. Det var fredag och klockan var 17. Ingen som kunde hjälpa oss med andra ord. 


Eftersom vi hade flyttat ner samma dag från Stockholm, hade vi ingen möjlighet att kolla av städningen innan. SÅ.
Efter mycket om och men fick jag tag på en släkting till den tidigare husägaren, som fick komma och städa av det värsta. Ändå var det mycket kvar :(

Så idag har jag nu påbörjat "Operation: Städa vinden". Visst mycket av sakerna är våra, men skräp och annat finns kvar efter dem, jag har bara stuffat det längre och längre bort , i

hopp om att en dag få tid och ork att ta hand om det. Idag kom den dagen och en liten sten har lyfts från axlarna. Nu är deras skit - rent ut sagt- borta och jag kan nu fylla på med min egen  - hehe.

Ja. Och när jag stod där uppe på vinden och gick igenom mina julsaker,  provade jackor och klappade på bröllopsklänningen så kom jag på mitt egna tips och började rensa uteftetr det, Vad ska:
* Slängas?
* Sparas?
* Säljas?

Sen har jag ju förkärleken till att donera till kyrkan, som (tyvärr) ofta ar familjer som är i behov av allt från kläder till möbler och leksaker.

Men nu är det rent och fint på vinden - och nog har jag plats för lite mer julsaker nu - det tycker jag nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!