Att äta lågkolhydratkost är inte alltid så lätt därför vill jag så gärna ge er mitt recept på
Pizza!
Denna pizzabottnen är så himla god, inte för torr eller blöt. Ingen ingrediens som "tar över" utan den är så himla god att ha som just pizzabotten.
Man kan säkert tro att blomkålen ska ta över i både lukt och smak men så är det icke.
Jag använder mig utav blomkålsris (finns i grönsaksdisken på ex Ica) men man kan absolut använda sig av ett vanligt blomkålshuvud, det du å behöver göra är att riva blomkålen.
Du behöver (till en pizza):
½ paket blomkålsris (ca 1 ½ dl riven blomkål)
1 ägg
1 ½ dl riven ost
5 dl vatten
Gör så här:
Koka upp vattnet, dra det från plattan och lägg i blomkålsriset. Låt det ligga och dra i ca 2 min. Häll upp riset i en skål och knäck i ägget och ha i den rivna osten. Blanda ihop till en lös deg/smet.
Häll upp och för ut i en rundel på en bakplåtspappers försedd plåt.
In i ugnen på 200° i ca 4 min eller tills den börjar få lite färg.
Garnera med det du vill ha på och ha sedan in pizzan i ugnen igen för en sista värmning.
Fyllningen är självklart valfri. Jag brukar ha en blandning av lite tomatpuré, pressad vitlök, olivolja, svartpeppar och salt. Sen ä det ju självklart garnering v exempelvis strimlad skinka , riven ost och oregano.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!