onsdag 1 augusti 2018

Att ha med mobilen på utlandsresanI dagens samhälle har mobilen blivit en av våra viktigaste tillhörigheter. I den har vi näst intill allt. Bankuppgifter, betalningssätt, kontakter och bilder – för att nämna några få.
Därför är det ytterst viktigt att ha den säker när man reser.

travelblog, travelblogger, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, resblogg, res influencer, influencer göteborg, influencer västra götaland, roaming på resa, mobil roaming, stänga av roaming, mobilen utomlands,
Först och främst ska man tänka på säkerheten
.
Förvara den i en ficka med blixtlås – så det blir svårt för eventuella ficktjuvar och ha ett bra lösenord.
Stäng av roaming – eller bli fattig!
På Iphone finner du detta via inställningar>mobilt>data>och sen drar du pluppen till data roaming OFF.
För Samsung går du till inställningar>anslutning>dataanvändning>mobildata – där för du pluppen till OFF så att det blir grått.

Under din resa kan du med stor fördel ha mobilen på – om du har klickat i flygplansläge och wi-fi. Detta är en perfekt kombo – då får du inga dyra samtal eller sms men du har full tillgång till internet.

Bra appar för samtal:
Via wi-fi kan man enkelt ringa via flertal gratisappar – så länge de man ska ringa till också har dem. De är Skype, Viber eller via Messenger – dessa är bäst och mest populära.

travelblog, travelblogger, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, resblogg, res influencer, influencer göteborg, influencer västra götaland, roaming på resa, mobil roaming, stänga av roaming, mobilen utomlands,

Om olyckan är framme:
Se till att ha gjort en back-up av din mobil till exempelvis ett moln* samt skapa dig ett konto på Google foto. Se även till att du kan rensa din mobil via fjärrstyrning – det menas att om din enhet blir stulen, så rensar den viktig information så fort den når wi-fi.

* Ett moln för lagring finns gratis hos flertal ställen bl.a. g-mail har ett som kallas Onedrive, eller så kan du använda appen Dropbox båda två har gratis lagring upp till 10 gb. För dina foton så kan du koppla mobilen till Google foto – då laddas alla dina tagna bilder upp dit så fort du har wi-fi och du slipper spara dem i mobilen, vilket tar plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!