Fryst Kolapaj med kanderade valnötter
Du behöver:
Till Pajdegen:
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
Till Kanderade Valnötter:
1,5 dl valnötter
1 äggvita
2 msk socker
Till Fyllningen:
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
200 g färskost
Gör så här:
Pajskalet:
Blanda samman alla ingredienserna till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform, picka botten med en gaffel. Grädda i ugnen på 175° i ca 20 min.
Kanderade Valnötter:
Dela dem till hälften. Vispa upp äggvitan och blanda runt nötterna. Vänd runt dem i sockret och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Rösta i ugn på 200 ° i ca 10 min och låt dem svalna.
Fyllning:
Koka burken i en kastrull med vatten som nästa täcker burken(den ska helst ligga ner) i 1,5 timme. Låt den svalna.
Vispa grädden och blanda försiktigt i färskosten och rör sedan ner 2/3 av burkens innehåll.
Häll ut gräddblandningen i pajskalet, fördela ut valnötterna och ringla över det sista av burkens innehåll som toppning.
Ställ in pajen i frysen, ta fram den 30 min innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!