tisdag 22 januari 2019

Allt om vår kyrkliga vigsel

Vårt bröllop på 17 000 kronor, men mycket av de pengarna var utgifter under ett år fram till
planera bröllop, allt om kyrklig vigsel, gifta sig i kyrkan, bröllopsblogg, blogg om bröllop, mitt ljuva hem, mittljuvahem, mittljuvaheminsta
dagen i ära, samtidigt som vi gjorde mycket själva.

Vi gifte oss kyrkligt (det är ju gratis att gifta sig i kyrkan om man är med i Svenska Kyrkan) i vår lokala kyrka.
Vi är inte särskilt troende och bad prästen att hålla det religiösa till ett minimum. De vill ju gärna ha lite "Gud-prat" då man är i "Herrens hus" så det lilla som blev var acceptabelt. När det kom till vad som skulle sjungas, så ville ju prästen ha psalmer.
Då vi gifte oss på sommaren blev valet enkelt. Vi valde de psalmer man sjunger vid skolavslutningen - vilket gjorde att alla våra gäster kunde sjunga med (De vi sjöng var "I denna ljuva sommartid" och "En vänlig grönska" ) och det ger ju en lite mer trevlig känsla, än att stå o nynna till något man aldrig hört.

Redan i bänkarna fick alla gästerna tilldelat ett bröllopsprogram och i var och ett låg det även en servett för att orka tårar och en liten påse med glitter, rosblad och fågelvänligt ris.

planera bröllop, allt om kyrklig vigsel, gifta sig i kyrkan, bröllopsblogg, blogg om bröllop, mitt ljuva hem, mittljuvahem, mittljuvaheminsta
Sen gick vi ut till en av våra favoritlåtar av "The Beach Boys" "Wouldn´t it be nice". Detta vart en hit bland gästerna som där i bänkarna började applådera och tjoa!  En helt fantastik stämning om man gärna skippar den lite hårt traditionella.

Utanför kyrkan stannade vi kvar för lite fotografering medans gästerna skjutsades till festlokalen cirka fem minuter därifrån. Som fotograf hade vi vår vän, som gett oss fotograferingen i bröllopspresent.
Jag skulle verkligen rekommendera er att ha en fotograf, eller en # så att alla lägger upp sina bilder så att ni sedan kan välja ut de bästa bilderna för er stora dag.


Jag vill även tillägga -att självklart är et fint att även gifta sig borgerligt, man behöver absolut inte välja en kyrklig vigsel, det var bara så vi gjorde det.
Mina bästa tips:
Gör ett litet "info-blad" till alla gästerna som de får redan i kyrkan. Där uti skriver ni ner psalmerna som ska sjungas, kanske en hint om vad som kommer på festen,här kan ni även nämna vilken # ni valt för ert bröllop, skriv en liten anekdot och gärna en servett för
planera bröllop, allt om kyrklig vigsel, gifta sig i kyrkan, bröllopsblogg, blogg om bröllop, mitt ljuva hem, mittljuvahem, mittljuvaheminsta
glädjetårar.

Vill ni smycka kyrkgången - fråga först, ta sedan med blommorna till festen och nyttja dem där!

Ni vet väl att det är kutym att lämna en peng till kantor och präst (tänk en 500ing).

Be gästerna att inte kasta ris,
det finns speciellt ris att kasta, som inte sväller upp i fåglarnas magar. Vi hade färdiga små påsar fyllda med ätbart glitter och specialris samt torkade rosblad som gästerna kunde kasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!