måndag 7 januari 2019

Slipp morgonstressen

Nu har ett nytt år tagit sin början och vi är många som idag kom tillbaka till jobbet efter en lång julledighet.Är du liksom jag - extra trött då?
mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, få mer tid på morgonen, morgontrött, vill bli pigg,

Nu har jag hittat tips på hur du blir piggare på morgonen OCH du slipper stressa. 

Ja, absolut, tips nummer ett på lista är:
Gå upp tidigare. Ofcourse. Men det ligger något i det. De flesta framgångsrika personer som blivit intervjuade av Forbes-Magazine säger att de går upp innan 06:00 på morgonen.


Men att få en lugn morgon, innebär ju att man sovit gott, sovit ut ordentligt. Så, många av sovrutinerna börjar redan dagen innan.
Vid middagen till exempel gör klart din matlåda och se till att diska rent efter middagen, så slipper det stå framme och göra sig påmind och stjäla din energi. Det handlar ju bara om en kvart att städa upp, och en kvart går fort - även om den är tråkig.

Håll inte på med mobilen i sängen!!
Studier visar att hjärnan aktiveras av det "blå ljuset" en mobil avsöndrar och det gör det svårare för insomningen och din REM-sömn (djupsömnen) rubbas.

Samma sak gäller i sovrummet, se till att redan på morgonen efter du gått upp,
bädda och 
ställa i ordning, för uj så skönt det är att komma hem till ett sovrum som är "helt och rent" samt att få gå och lägga sig i en bäddad säng.
mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, få mer tid på morgonen, morgontrött, vill bli pigg,

På morgonen, gå som sagt upp tidigare och du - snooza inte! 

För att väcka kroppen kan du passa på att göra en liten sju-minuters workout, för att kicka igång alla endorfiner - perfekt för att få ett smil att stanna på nunan hela dagen :)
Tänk på att morgon-tv kan distrahera din morgonrutin och du fastnar längre än vad du tänkt, lyssna hellre till  radio - eller ännu bättre, prata med dina familjemedlemmar.

Gör detta och återvinn din lugna, harmoniska morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!