måndag 11 mars 2019

DIY köksrenovering före och efter

Vi har nu bott i huset i närmare fyra år och varje morgon har jag ondgjort mig över det
köksrenovering, måla om köksluckor själv, diy köksrenovering, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife
mörka köket.
Det är inget fel på luckorna eller dess skick, men att ha ett kök helt i ek - blir mörkt.
Så därför var det så skönt när vi äntligen gjorde slag i saken och bestämde oss för att måla om luckor och stommar.

Detta var något som jag trodde skulle vara svårt, ta lång tid och vara dyrt. Så fel jag hade!!
Allt som allt gick det på ca 1500 kr. Hela projektet tog ca fyra dagar och det var faktiskt enkelt.

Vi började med att ta loss alla luckor och skruva loss handtagen. Handtagen var av korrugerad mässing så de var nästan helt svarta - så de putsades upp av svinto till att bli vackert glänsande igen.
köksrenovering, måla om köksluckor själv, diy köksrenovering, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife

Själva stommar och luckor tvättades först av med en målartvätt (det var typ bara att spruta på, sen torka av med en trasa). När de torkat målade jag allt ett varv med häftgrund och sedan med snickerifärgen. Jag valde halvmatt, då jag inte gillar när det blir superglansigt.

Färgen vi valde var en ljust grå, jag ville från början ha en mörkare nyans, men de i färghandeln förklarade att det bli än mer mörkare när det kommer upp på en stor yta och jag håller med, jag är supernöjd med den nyans vi fick!
köksrenovering, måla om köksluckor själv, diy köksrenovering, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, mittljuvahem, mittljuvaheminsta, mitt ljuva hem, livsstilsblogg, vardagsblogg, influencer livsstil, influencer göteborg, influencer västra götalands län, hemmafru, svensk hemmafru, swedish housewife
Japp, nu är det bara lite småsaker som ska till, det ska på en ny skiva bakom vasken (är såå trött på kaklet) och något ljust att ha på bänken på andra sidan köket, sen är det klart.
Följ mig gärna på Instagram för att få se mer på min IGTV-kanal eller mina stories!

Nu sitter jag gladeligen varje morgon i mitt ljusa kök och bara njuter av vårt jobb!

2 kommentarer:

  1. Blev superfint! Här har jag mått dåligt över köket sedan vi flyttade in 1999, men räcker inte med bara färg - utan ALLT måste UT, för att göras om från början. Någon med tummen mitt i handen har själv gjort allt, inte isolerat bakom skåpet... så man ser rent träväggen.
    Nog om det!
    Mycket fint hos dig iaf ❤

    SvaraRadera
  2. Tack söta va snällt av dig! Åh hoppas ni kommer till skott - följer dig gärna på din renoveringsresa om du dokumenterar den!!

    SvaraRadera

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!