måndag 14 oktober 2019

Nya vinterdäck för en säkrare vinter

I samarbete med Alvén & Ingvarsson AB

Nu är vi inne i oktober och utöver att det är en riktig höstmånad, en rosa månad, månaden med kanelbullens dag och Halloween, så är det ju något mer.
Det är från 1:a oktober tillåtet att ha vinterdäck. Och ja - de kan även komma på senare vid exempelvis vid vinterväglag, men varför vänta? 

Alla blir lika överraskade varje gång Herr Frost har dragit in över landet och man halkar sig fram till bilen.
Då är det inte läge att ha sommarsulorna på - varken på fötterna eller bilen.

Så, hur ser dina vinterdäck ut då? Du vet väl om att minsta mönsterdjup ska vara 3 mm, annars är de ej kördugliga.
De bör heller inte vara mer än 6 år gamla... Hur ser man det? Jo, på sidan av däcket står en kod : DOT. efter det en serie med siffror. de fyra sista siffrorna anser tillverkningsår och vecka. Så står det exempelvis 1845 så är de tillverkade 2018 vecka 45, smart va?!

Är det kanske dags för nya däck? då kan jag tipsa om Alvén & Ingvarsson AB - de har en webbshop med alla möjliga däck. Du hittar enkelt rätt däck för din bil genom att ange ditt registreringsnummer.
Snabbt och enkelt kan du sedan klicka hem just de däck du behöver, så himla skönt!


Sen kan det ju vara så att man behöver bestämma sig för vad för sorts däck man ska ha på pärlan. Ska det vara dubb eller odubbat? Ja, de tvista de lärde..... Det är egentligen helt och hållet beroende på hur du är som förare och hur vintern ser ut där du bor. Det är ju väldigt stor skillnad på att bo i Malmö stad, djupt inne i smålands skogar, uppe i Kiruna eller i en förort till Stockholm.
Det enda du bör tänka på är att ha bra  och säkra däck samt att tillämpa hastigheten utefter trafiken.
Tänk på bättre att komma fram hel, ren och sen - än inte alls.

Så passa på att lägga en beställning på nya vinterdäck hos Alvén & Ingvarsson AB, så är du, Pärlan och alla andra lite säkrare i vinter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!