måndag 14 oktober 2019

Städa ur kylen

Det är jobbigt och omständigt, men med rätt metod och grejer, så går det rätt snabbt att städa ur kylskåpet.

Kylskåpet är ju platsen för merparten av all vår mat och det bör rengöras minst två gånger i månaden, men helt ärligt -
vem gör det?

Så därför tänkte jag nu passa på att ge lite tips runt hur ni rengör, planerar och håller ert kylskåp rent och fräscht.

Det första ni måste göra - såklart - är att tömma kylen. Se till att slänga sådant som är gammalt. Stäng av kylen och låt dörren stå på glänt.
Plocka ur alla hyllor, lådor och annat löst och lägg dessa i badkaret med lite diskmedel. Diska och ställ dessa på tork.
Rengör inuti kylen.
Nu kommer det roliga: 

Organisera ditt kylskåp

städa kylen, städtips, organisera kylen, rengöra kylskåpet, rengöra kylen, städblogg, livsstilsblogg, mitt ljuva hem, mittljuvahem, svensk blogg, Jag har iallafall dryck, mejeri, högst upp i kylen, sen förvarar jag pålägg osv, nedanför det blir det ägg och syltburkar och längst ner har jag plats för grönsaker. Bland grönsakerna lägger jag två servetter som kan få bort den mesta fukten som blir. Och en viktig sak - ta bort plasten på gurkan - då håller den längre ;)

Men jag måste verkligen erkänna att jag gärna hade velat ha ett sådant kylskåp som Yolanda Hadid (fd. Foster) hade i sitt hus. LOVE IT!

Ett enkelt tips:

Har ni mjölkpaket ståendes i kylskåpsdörren? Sätt platsfolie på insidan av kylskåpsdörren och vänd sedan mjölkpaketen med öppningen in mot dörren, då - om dörren öppnas häftigt, skvimpar mjölken ut mot plastfolien och inte ut över din tröja, plus att insidan av dörren då blir lätt att torka av.

Detta gör jag med jämna mellanrum, och emellan det - så städare jag av hyllorna med städservetter för att uppehålla fräschören i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!